Οι "Ορίζοντες" είναι μηνιαία τοπική εφημερίδα στο Παλαιό Φάληρο. Διανέμεται δωρεάν πόρτα-πόρτα σε 10.000 αντίτυπα.

14ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

by | Apr 19, 2023 | Αθλητισμός, Ημιμαραθώνιος, Κοινωνία

Ελάτε με την οικογένειά σας,

καλέστε την παρέα σας να σας ακολουθήσει,

σε μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής

σε ένα από τα πιο παραδοσιακά ιστορικά

γεγονότα του δρομικού κινήματος της χώρας!

Τρέχουμε και βαδίζουμε δίπλα στη θάλασσα.

Παραλία «Χονολουλού» στο Παλαιό Φάληρο

Αντίστροφη μέτρηση για τον 14ο Διεθνή Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Απριλίου, με εκκίνηση από το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Π. Φαλήρου (ΠΟ.Α.ΚΕ) στις 8.30 το πρωί και τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου, της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Αθλητισμός για όλους» και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων.

Ο 14ος Poseidon Half Marathon, με παράλληλους αγώνες, εκδηλώσεις και διαγωνισμούς, που θα διεξαχθεί και εφέτος, στον Φαληρικό Όρμο και σε ένα από τα ωραιότερα τμήματα της παραλιακής Λ. Ποσειδώνος, αναγνωρίζεται εδώ και χρόνια ως το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Νότιας Αθήνας και αποτελεί πολύπλευρο κοινωνικό γεγονός. Με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την Υγεία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Παραλία «Χονολουλού» στο Παλαιό Φάληρο

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών

Εφέτος στους έξι (6) αγώνες του Ποσειδωνίου πρόκειται να τρέξουν 4.500 δρομείς, αριθμός συμμετοχών που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της διοργάνωσης, καθώς ξεπερνά – κατά πολύ μάλιστα – κάθε προηγούμενο. Ακόμα και διοργανώσεων προγενέστερων των πανδημικών χρόνων!

Υπολογίζεται ότι την ημέρα του αγώνα περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, δρομείς, προσωπικό, συνοδοί και φίλοι της διοργάνωσης θα βρεθούν στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η πολυπληθέστερη διαδρομή είναι αυτή του ημιμαραθωνίου ενώ εφέτος, επέστρεψε στο πρόγραμμα και ο παιδικός αγώνας με 500 μικρούς δρομείς.

Ενώ η πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή, είναι αυτή του εκπαιδευτικού ιδρύματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, με 103 δρομείς. Συμβολικός ο αριθμός, καθώς αφορά έναν δρομέα, για κάθε χρόνο λειτουργίας της Σχολής.

Συνολικά λαμβάνουν μέρος δρομείς από 44 χώρες με 62 διαφορετικές εθνικότητες. Εκτός της Ελλάδας, οι περισσότεροι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή, προέρχονται από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ θα υπάρχουν εκπρόσωποι εκπροσώπους απομακρυσμένων χωρών, όπως λχ το Εκουαδόρ και η Νέα Ζηλανδία.

Παραλία «Χονολουλού» στο Παλαιό Φάληρο

Τη διοργάνωση θα συνδράμουν 200 εθελοντές, πολλοί από τους οποίους είναι σταθεροί συνεργάτες του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου τα τελευταία χρόνια.

  • Στη γραμματεία των αγώνων, Παρασκευή 21/4 και Σάββατο 22/4, θα φιλοξενηθούν τα έργα του Πανελληνίου Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα το τρέξιμο. Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τα έργα των λιλιπούτειων ζωγράφων.
  • Το Σάββατο 22 Απριλίου, εξάλλου, έχει προγραμματισθεί και ο Ιστορικός Περίπατος του Φαλήρου σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Με αφετηρία το Θωρηκτό Αβέρωφ, στις 13.00, οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν  στα σημαντικότερα σημεία του Φαληρικού Όρμου και να πληροφορηθούν την ιστορία τους, καθώς την επομένη θα τα συναντήσουν, τρέχοντας, κατά τη διαδρομή τους.

Όλες τις πληροφορίες, τα τελευταία νέα, καθώς και το πρόγραμμα των αγώνων μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest